دوشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۳ Monday, 1 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1862 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 55×
   

ایران باستان: تاریخ کوتاه شاهنشاهی هخامنشی ۵۵۰ تا ۳۳۰ پیش از میلاد

شناسه : 4618 21 نوامبر 2021 - 8:11 ارسال توسط :

پدیدآور: متئو واترز ناشر: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تاریخ چاپ: ۱۳۹۹مترجم: شاهین آریامنش مکان چاپ: تهران شمارگان: ۵۰۰ شابک: ۱ـ۴۲ـ۸۹۷۷ـ۶۰۰ـ۹۷۸ تعداد صفحات: ۳۳۸ متئو واترز در این کتاب به دورۀ هخامنشی، این دورۀ ارزنده از تاریخ ایران می‌پردازد. این کتاب با بهره‌گیری از جستارهای یونانی و شواهد باستان‌شناختی، تلاش می‌کند تا از چشم‌انداز ایرانیان […]

پ
پ

پدیدآور: متئو واترز ناشر: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تاریخ چاپ: ۱۳۹۹مترجم: شاهین آریامنش مکان چاپ: تهران شمارگان: ۵۰۰ شابک: ۱ـ۴۲ـ۸۹۷۷ـ۶۰۰ـ۹۷۸ تعداد صفحات: ۳۳۸

متئو واترز در این کتاب به دورۀ هخامنشی، این دورۀ ارزنده از تاریخ ایران می‌پردازد. این کتاب با بهره‌گیری از جستارهای یونانی و شواهد باستان‌شناختی، تلاش می‌کند تا از چشم‌انداز ایرانیان نیز به این دورۀ بشکوه تاریخ ایران بنگرد.

فرهنگ ایرانی، فرهنگی مانا و پایدار است و سبب این ماندگاری سه ویژگی انعطاف‌پذیری، تعامل فرهنگی و در نهایت هویت ملی است که با وجود تنوع و تکثر موجود در جامعۀ امروزی به انسجام ملی کمک نموده است. شناخت فرهنگ گستردۀ این سرزمین کهنسال، تنها راه شناخت هویت ملی است و آن نیز عزت ملی را به همراه می‌آورد. عزت ملی از گسیختگی فرهنگی ممانعت نموده و سرانجام انسجام و قدرت ملی را فراهم می‌سازد.

تاریخ ایران باستان به هزاره‌های دورودراز بازمی‌گردد. پیش از ظهور اسلام در سدۀ هفتم میلادی، این تاریخ فقط شامل هخامنشیان نمی‌شود، بلکه شامل پیشینیان آنان، ایلامیان و پسینیان آنان سلوکیان و اشکانیان و ساسانیان نیز می‌شود. شاهنشاهی هخامنشی نام خود را از هخامنش بنیان‌گذار دودمان گرفته است.

شاهنشاهی هخامنشی در زمان پادشاهی داریوش یکم از رودخانۀ سند تا جنوب شرقی اروپا و از لبۀ غربی هیمالیا تا شامل شرقی آفریقا گستردگی داشت. تاریخ ایران‌ به‌ویژه دورۀ هخامنشی و نیز دورۀ ایلامی از دوره‌های مورد علاقۀ متئو واترز استاد تاریخ باستان در دانشگاه اوکلر ویسکانسین است؛ چنان‌که در سال ۲۰۰۰ کتاب «بررسی تاریخ ایلام نو» و سپس‌تر کتاب «ایران باستان»، «تاریخ کوتاه شاهنشاهی هخامنشی» و نیز مقاله‌های گوناگونی دربارۀ تاریخ ایران باستان نگاشته است.

متئو واترز در این کتاب به دورۀ هخامنشی، این دورۀ ارزنده از تاریخ ایران می‌پردازد. این کتاب با بهره‌گیری از جستارهای یونانی و شواهد باستان‌شناختی، تلاش می‌کند تا از چشم‌انداز ایرانیان نیز به این دورۀ بشکوه تاریخ ایران بنگرد. واترز از درآمدن ایرانیان به ایران امروزی آغاز می‌کند و سپس به هخامنشیان و ارتباطات آنان با تیره‌های گوناگون همچون مادان، ارارتویان، آشوریان و … می‌پردازد و در ادامه کشمکش‌های ایرانیان با یونانیان را واکاوی می‌کند و سرانجام به سرنگونی و فروپاشی این شاهنشاهی می‌پردازد که چگونه از خود ردپایی ارزنده بر تاریخ خاورمیانه و نیز یونان و اروپا به جا گذاشته است.

فهرست مطالب کتاب:

سخن ناشر

مقدمۀ مترجم

کتیبه‌های همایونی هخامنشی و جستارهای کلاسیک

۱٫ درآمد: ردیابی هخامنشی

۲٫ پیشاهنگان هخامنشیان: نیمۀ نخست هزارۀ یکم پیش از میلاد

۳٫ خیزش ایران: شاهنشاهی نوین

۴٫ از کورش تا داریوش یکم: شاهنشاهی در گذار

۵٫ داریوش، شاه بزرگ

۶٫ نیروبرد شاهنشاهی

۷٫ خشایارشا، گسترنأۀ قلمرو

۸٫ کالبدشناسی شاهنشاهی

۹٫ گسترش شاهنشاهی: از مرگ خشایارشا تا داریوش دوم

۱۰٫ حفظ شاهنشاهی: اردشیر دوم و اردشیر سوم

۱۱٫ تاریک‌روشن هخامنشیان

۱۲٫ پایان

پیوست الف: جدول زمانی

پیوست ب: گاه شناسی پادشاهان هخامنشی

پیوست ج: تبارنامه دودمان همایون هخامنشی

پیوست د: برای مطالعۀ بیشتر

نمایه

   

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه‌های ارسالی، پس از تأیید گروه مدیریت وبگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.