چهارشنبه, ۱۳ تیر , ۱۴۰۳ Wednesday, 3 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1864 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 55×
   

کتاب «سیراف تاریخ ، توپوگرافی و محیط طبیعی » منتشر شد

شناسه : 1854 12 جولای 2020 - 6:15 ارسال توسط : منبع : پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

کتاب «سیراف تاریخ ، توپوگرافی و محیط طبیعی » اثر دیوید وایت هاوس با مشارکت دونالد ، اس ؛ ویت کام و تی .جی ویلکینسون با ترجمه علیرضا انیسی را پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری چاپ و منتشر کرد. به گزارش ایران ورجاوند به نقل از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، میان سال های […]

پ
پ

کتاب «سیراف تاریخ ، توپوگرافی و محیط طبیعی » اثر دیوید وایت هاوس با مشارکت دونالد ، اس ؛ ویت کام و تی .جی ویلکینسون با ترجمه علیرضا انیسی را پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری چاپ و منتشر کرد.
به گزارش ایران ورجاوند به نقل از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، میان سال های ۱۹۶۶و ۱۹۷۳، موسسه ایران شناسی بریتانیا ۷فصل حفاری و بررسی در سیراف که شهری مهم در ساحل ایرانی خلیج فارس بود و نقش مهمی در شبکه دریایی بازرگانی که تأمین کننده محصولات هندی برای غرب آسیا ، شرق دور و آفریقای شرقی میان سال های ۸۰۰و ۱۰۵۰ایفا می کرد به انجام رسانید .
این کتاب مدارک مکتوب درباره تاریخ سیراف و رئوس کلی آنچه را که ما در مورد خصوصیات این شهر
می دانیم ، راه هایی را که ساکنین از سرزمین های پشت ساحل بهره برداری می کردند و نقش آن ها را در بازرگانی اقیانوس هند ، تحلیل می کند .
این کتاب کاوش های انجام شده در این محوطه و وسعت کشفیات بازیافتی ، شواهد مکتوب مربوط به سیراف ، توپو گرافی شهر ، زمین های پشت ساخل آن ، ماهیت سکونت در دره های مرتفع مجاور و جایگاه سیراف را در زمینه های وسیع تر تاریخی و جغرافیایی بیان می کند .
همچنین نسخه های دیجیتالی نقشه های اصلی این محوطه در دهه ۱۹۷۰ در پیوست کتاب می باشد .
با توجه به اهمیت سیراف پژوهشگاه میراث فرهنگی تصمیم گرفت تا این کتاب از زبان انگلیسی به فارسی ترجمه شود تا بتواند به عنوان منبعی موثق راهگشای پژوهش های بعدی در این زمینه باشد .
در مقدمه مترجم به قلم علیرضا انیسی آمده است ؛ کتاب حاضر در واقع آخرین نشریه در این زمینه است که با شیوه ای جذاب و خواندنی به سه موضوع تاریخ ، توپو گرافی و محیط طبیعی سیراف اختصاص دارد و نشان می دهد که چگونه عوامل مختلف در پیدایش و تداوم سکونت در این بندر با یکدیگر در تعامل و پیوند بودند .
ترجمه این کتاب می تواند آخرین تحلیل و بررسی مربوط به این کاوش هارا در اختیار پژوهشگران قرار دهد تا بتواند با آگاهی از آنها ، نه تنها اطلاعات خود را تکمیل تر کنند ، بلکه بتوانند در جهت روشن تر شدن تاریخ و تحولات این منطقه مهم با دقت بیشتر فعالیت نمایند .

   

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه‌های ارسالی، پس از تأیید گروه مدیریت وبگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.