چهارشنبه, ۱۳ تیر , ۱۴۰۳ Wednesday, 3 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1864 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 55×
   

محوطه بلوبین زنجان از مراکز تولید سفال منطقه‌ای بوده است

شناسه : 1371 01 ژوئن 2020 - 9:49 ارسال توسط : منبع : پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری
با توجه به یافته های کاوش نجات بخشی محوطه روستای بلوبین در محدوده سد بلوبین شهرستان ایجرود زنجان ، این محوطه را می توان یکی از مراکز تولید سفال منطقه‌ای محسوب کرد.
پ
پ

به گزارش ایران ورجاوند به نقل از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، فاطمه فرشی جلالی سرپرست هیئت باستان شناسی امروز «دوشنبه » با اعلام این خبر گفت : با توجه به تصمیم شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان مبنی بر ساخت سد مخزنی بلوبین در محدوده شهرستان ایجرود این استان، در سال ۱۳۹۴ محدوده سد مورد بررسی باستان‌شناسی قرار گرفت که در نتیجه مشخص شد ۱۳ محوطه در اثر ساخت سد از بین خواهند رفت.
او تصریح کرد :در این میان  محوطه روستای بلوبین نیز جز محوطه‌های در خطر و نیازمند کاوش نجاتبخشی قرار گرفت.
فرشی جلالی افزود: این محوطه در ضلع شمالی روستا واقع شده به این صورت که دو ضلع شرقی و شمالی و با شیب زیادی به باغات اطراف منتهی می‌شود و بر روی دو ضلع غربی و جنوبی، خانه‌های روستا قرار دارد.
این باستان شناس با بیان اینکه نخستین فصل کاوش این محوطه با تمرکز به لایه‌نگاری و شناخت توالی فرهنگی انجام شد اظهار داشت : با توجه به اهداف فوق، دو ترانشه پلکانی در سمت شرق محوطه ایجاد و حدود ۲۰ متر نهشته فرهنگی کاوش شد و در نهایت ترانشه دو به بستر صخره‌ای رسید.
وی نهشته‌های کاوش شده در این دو ترانشه را شامل انباشت خاک، خاکستر، معماری با دیوارهای سنگی و کف‌های حرارت دیده با جوش‌کوره اعلام کرد و گفت: وجود حرارت دیدگی‌ها و جوش‌کوره، نشان می‌دهد که در این محل کوره‌های پخت سفال وجود داشته است.
فرشی جلالی با اشاره به اینکه سفال‌های به‌دست‌آمده را می‌توان به دوره اسلامی تاریخگذاری کرد خاطرنشان کرد:عموم سفال‌های به‌دست‌آمده از دارای خمیره قرمز و نخودی ساده بوده که به‌ندرت به شیوه مرصع با قطعات سفال لعاب‌دار تزیین شده‌اند.
او در پایان با بیان اینکه مجوز کاوش نجات بخشی محوطه روستای بلوبین در محدوده سد بلوبین شهرستان ایجرود زنجان  از طرف پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است تصریح کرد :  درنتیجه کاوش می‌توان محوطه بلوبین را یکی از مراکز تولید سفال منطقه‌ای محسوب کرد.

   

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه‌های ارسالی، پس از تأیید گروه مدیریت وبگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.