دوشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۳ Monday, 1 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1862 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 54×
   

جلوه‌ای از افغانستان در تابلوی ۴۵۰ میلیون دلاری داوینچی

شناسه : 6948 30 مارس 2023 - 12:11 ارسال توسط : منبع : یورونیوز

منشاء رنگ غالب در تابلوی «ناجی جهان» اثر لئوناردو داوینچی، نقاش ایتالیایی دوران رنسانس به افغانستان بر می گردد. این اثر روز ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان) در حراج کریستی نیویورک بیش از ۴۵۰ میلیون دلار به فروش رفت. رقمی که رکورد فروش آثار هنری در حراج های مختلف را شکست. بنا به گزارش پایگاه اینترنتی […]

پ
پ

منشاء رنگ غالب در تابلوی «ناجی جهان» اثر لئوناردو داوینچی، نقاش ایتالیایی دوران رنسانس به افغانستان بر می گردد. این اثر روز ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان) در حراج کریستی نیویورک بیش از ۴۵۰ میلیون دلار به فروش رفت. رقمی که رکورد فروش آثار هنری در حراج های مختلف را شکست.

بنا به گزارش پایگاه اینترنتی هافینگتون پست ریشه رنگ آبی استفاده شده در نقاشی لئوناردو داوینچی سنگ لاجورد معدن سرسنگ در ولایت کوهستانی بدخشان افغانستان است.

رنگدانه های لاجوردی برای اولین بار حدود قرن ۱۴ میلادی به اروپا رسید. در دوران رنسانس رنگدانه های به دست آمده از سنگ لاجورد محبوبیت زیادی در نقاشی های دیواری و رنگ روغن اروپا یافت.

دلیل اصلی رونق رنگدانه های به دست آمده از معدن سرسنگ افغانستان تغییرناپذیری و کم رنگ نشدن آن و جلوه مجذوب کننده آن عنوان شده است.

از رنگدانه های سنگ لاجورد در دیگر آثار مهم نقاشان اروپایی سده های اخیر نیز استفاده شده است. یکی از این آثار تابلوی «دختری با گوشواره مروارید» اثر یوهانس فرمیر، نقاش هلندی قرن هفدهم است.

رنگدانه های به دست آمده از سنگ لاجورد به دلیل دوام و مقبولیت آنها و همچنین فاصله زیاد افغانستان با اروپا و استخراج دشوار سنگ لاجورد از معدن بهای بالایی داشت.

از همین رو استفاده از این رنگدانه ها در آثار هنرمندان به حمایت مالی کلیسای کاتولیک و یا فردی از اشراف نیاز داشت و به همین دلیل از این رنگدانه ها در نقاشی چهره هایی همچون عیسی مسیح، فرشتگان یا مریم مقدس استفاده شده است.

تابلوی «ناجی جهان» نیز از این قاعده مستثنی نبود. لوئی دوازدهم، پادشاه فرانسه سفارش دهنده این اثر بود.

سنگ لاجورد معدن سرسنگ افغانستان قدیمی ترین سنگ قیمتی جهان محسوب می شود که مورد مبادله تجاری قرار می گرفت.

   

ثبت دیدگاه

3 دیدگاه برای “جلوه‌ای از افغانستان در تابلوی ۴۵۰ میلیون دلاری داوینچی”
  1. سعی کنیم اثری خلق نمائیم، بفیه متعلق بزمین است.

    پاسخ
  2. افغانستان منابع طبیعی بی نظیر دارد متاسفانه همین ثروت هایش باعث برانگیختن طمع دنیا شده است

    با تشکر از شما بابت مطالب خوب تان

    پاسخ
  3. سلام اگر ممکن است عکس و مطالبی که در سایت می گذارید از لحاظ انسانی و اسلامی رعایت شده باشد مثلاً حجاب و عفاف

    پاسخ
  • دیدگاه‌های ارسالی، پس از تأیید گروه مدیریت وبگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.