دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Monday, 29 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1820 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد دیدگاهها : 52×
   

صرّاف خزان

شناسه : 6214 13 نوامبر 2022 - 19:30 ارسال توسط :

صراف خزان، جشن نامۀ دکتر محمدرحیم صراف به قلم شماری از باستان‌شناسان و به‌کوشش شاهین آریامنش را پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سال ۱۳۹۷ منتشر کرد که هم‌اکنون از پیوند زیر در دسترس است. سپهر فرهنگی ایران دیرگاهی است که آکنده از ستاره‌های بامی و رخشانی است  که این سرزمین را فروغان کرده‌اند و […]

پ
پ

صراف خزان، جشن نامۀ دکتر محمدرحیم صراف به قلم شماری از باستان‌شناسان و به‌کوشش شاهین آریامنش را پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سال ۱۳۹۷ منتشر کرد که هم‌اکنون از پیوند زیر در دسترس است.

سپهر فرهنگی ایران دیرگاهی است که آکنده از ستاره‌های بامی و رخشانی است  که این سرزمین را فروغان کرده‌اند و شکوهی بخشیده‌اند. از ستاره‌های پرفروغ این سرزمین که همواره دل در گرو ایران داشته است و سالیان سال از برای این خاکِ پاک، خون دل‌ها خورده است و رنج دوران برده است استاد دکتر محمدرحیم صراف است. استادی که با پژوهش‌های ایران‌شناسی و کاوش‌های باستان‌شناسی در گوشه گوشۀ این خاک از آلودگی پاک، سرگذشت نیاکانمان، ایرانیان فرّه‌مند را بررسی کرده است.

محمدرحیم صراف ۲۳ آبان‌ماه ۱۳۱۸ در خوی به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی را در مدرسۀ سعدی تبریز آغاز کرد و سپس تحصیلات خود را در مدرسه حافظ و دبیرستان دارالفنون تهران ادامه داد.

صراف در سال ۱۳۳۹ پس از دریافت دانشنامۀ دیپلم، در آزمون رشته باستان‌شناسی پذیرفته شد و سال ۱۳۴۲ دانشنامۀ کارشناسی باستان‌شناسی را دریافت کرد. او سپس به تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد باستان‌شناسی پرداخت و سپس در سال ۱۳۵۰ از سوی دولت ایران برای گذراندن تحصیلات عالی به آلمان اعزام شد و در سال‌های ۱۳۵۱-۱۳۵۶ موفق به دریافت درجۀ دکتری باستان‌شناسی از دانشگاه مونیخ آلمان در مؤسسۀ باستان‌شناسی آسیای نزدیک شد.

دکتر صراف پس از بازگشت به ایران و پایان تحصیل در آلمان، پژوهش‌های تخصصی خود را در مرکز باستان‌شناسی دنبال کرد و با تشکیل سازمان میراث فرهنگی به عنوان عضو هیئت علمی معاونت پژوهشی آن سازمان به فعالیت‌های پژوهشی پرداخت.

وی همچنین در زمینۀ باستان‌شناسی «ایران و میان‌رودان» در دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه آزاد اسلامی به تربیت دانشجو پرداخته است و همچنین مقاله‌ها و کتاب‌های بسیاری در زمینه‌ی باستان‌شناسی نوشته است که می‌توان از کتاب «نقوش برجسته‌ی ایلامی و مذهب قوم ایلام» یاد کرد.

محمدرحیم صراف علاوه بر نگارش، کتاب‌هایی مانند «سومر و اکد»، «هنر بین‌النهرین باستان: هنر کلاسیک خاور نزدیک» را به فارسی ترجمه کرده است. او همچنین در کاوش‌های باستان‌شناسی «بمپور»، «تل ابلیس»، «هفت تپه» و «بیشابور» شرکت داشته و سال‌ها سرپرستی کاوش‌های تپه هگمتانه را به دوش داشته است.

وی همچنین در زمینۀ باستان‌شناسی ایران و میان‌رودان در دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه آزاد اسلامی به پرورش دانشجو پرداخته است و نیز مقاله‌ها و کتاب‌های بسیاری در زمینه باستان‌شناسی نوشته است که می‌توان از کتاب نقوش برجسته ایلامی و مذهب قوم ایلام یاد کرد.

محمدرحیم صراف افزون بر نگارش، کتاب‌هایی چون سومر و اکد، هنر بین‌النهرین باستان: هنر کلاسیک خاور نزدیک را به فارسی ترجمه کرده است. او همچنین در کاوش‌های باستان‌شناسی بمپور، تل ابلیس، هفت تپه و بیشابور شرکت داشته و سال‌ها سرپرستی کاوش‌های تپه هگمتانه را به دوش داشته است.

جشن‌نامه صرّاف خزان به قلم شماری از باستان‌شناسان و به‌کوشش شاهین آریامنش پیشکشی ناچیز به استاد دکتر صرّاف است که عمری را به فعالیت میهنی، فرهنگی و علمی پرداخته است و چونان صرّاف خزان -خورشیدی پرفروغ- نسلی از باستان‌شناسان ایران را پرورده است.

   

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه‌های ارسالی، پس از تأیید گروه مدیریت وبگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.